torsdag, september 30, 2004

Jordbävning - Var?

För ett tag ett tag sedan installerade jag ett litet program som heter Pluck. I det fanns det förinstallerade nyhetsflöden. Där hittade jag en sida som visar världens alla jordbävningar. Jag trodde faktiskt inte att de inträffade så ofta som det gör. Troligtvis är det väl bara de största som det skrivs om i tidningarna. I europa inträffade det 9 stycken jorbävningar mellan 25 och 27 sep. Jag tycker att det är ganska mycket. Jag är glad att jag bor i ett land där det inte inträffar så många jordbävningar.

tisdag, september 28, 2004

Gullig blogg

Jag prenumererar på Internet worlds länktips och denna vecka var denna bloggen med. Jättegulligt alltså.

Det fanns också med en länk om vad stormar kan förorsaka i Sverige. Vi har vår del av dåligt väder, och värre blir det väl när de riktiga höststormarna sätter in.

måndag, september 27, 2004

Robot


Jag som robot. En kul grej jag hittade på medveten Du hittar robotgrejen här.

Gratis tidningar

Om man registrerar ett konto här så får man 99 kr att handla tidningar för. Man kan köpa lösnummer eller prenumerera. Jag beställde 3 nr av PC för alla. Jag tycker det är en trevlig tidning och brukar köpa lösnummer då och då. Jag ska låta min son registrera sig oxå, då kan han få beställa tre nummer av player 1 för 99 kr. Inte den bästa speltidningen, men gratis är gott... *skrattar*

Tråkig fotbollssöndag.

M och jag var på fotboll i går. Vi fick se Öster förlora mot Gefle. Det var inge kul att se. Öster spelade så bra i första halvlek, men i andra halvlek blir målvakten utvisad och Gefle får en straff. Då verkar det som om Öster tappar spelet och så förlorar de med 2-4. Tråkigt. Gratis inträde var det enda positiva med den matchen. Öster kommer nog inte upp i allsvenskan i år. Nästa år tror jag att Öster hittat sitt spel och fått ordning på sin trupp och tar klivet upp i allsvenskan.

M fick tyvärr se sitt Lazio förlora mot Milan med 1-2. Ingen rolig fotbollsöndag för honom inte.

söndag, september 26, 2004

Nattsmällar.

Jo så har det hänt igen... jag körde av vägen. Se bilderna nedanför. Det var ingen bra natt alls. Först började det med att tryckeriet strulade så tidningarna blev en timme försenade. Sedan kom jag för långt ut på vänstersidan i en kurva och körde på en sten. Fan vad det small till. Och bilen förlorade styrförmågan och gav sig av in i terrängen, och stannade där. Ja... det var ju bara att vänta på att bärgaren skulle komma med en ny bil till mig, så jag kunde fortsätta dela ut tidningar.

Ungefär 20 minuter efter att jag fått den nya bilen höll jag på att bli påkörd. Det var en snubbe som skar en kurva och var på mitt körfält. Tur att vi hann bromsa båda två. Han stod på tvären framför mig, när han stannade. Huvaligen... hade inte varit roligt att behöva ringa bärgare två gånger samma natt.

Hjulkul


Så här såg hjulet ut. Jag tror att jag körde av en axel eller någe

Off-road II


Stenen jag körde på ligger ungefär där jag står och tar kortet.

Alla fyra


Hmm... alla fyra hjulen är av vägen... först då räknas man som ett riktigt tidningsbud.... och då är jag väl det nu då... ha ha ha... fast det är ju på håret.

onsdag, september 22, 2004

UO Samurai Empire

Just nu håller jag på att ladda ner en betatest. Det är mitt absoluta favoritspel Ultima Online som kommer ut med en ny expansion. Samurai Empire. Jag kan nu bli en samurai eller ninja, och det kommer ett nytt land och nya monster. Åhh... vad roligt det ska bli med lite nya grejor. Det ska visst komma flera byggdelar att använda när man bygger sitt hus. Jag tycker att Ultima Online är så kul för det finns så mycket att göra där. Allt går inte ut på att döda monster. Man kan fiska och gräva efter skatter oxå. Man kan vara smed, skräddare, snickare, alchemist, djurtämjare, tjuv, paladin, necromantiker och en massa annat. Ja, egentligen finns inga gränser för vad du kan göra i spelet. Och du spelar med andra människor, så det är som att gå ut på äventyr med kompisar.

PS updatering

Platespott uppdatering: Har nu sett skylt 013 till 017.

tisdag, september 21, 2004

Spenatmobil

Några forskare har kommit på ett sätt att utvinna energi ur spenat. Så om typ tio år kan du ha en spenatmobil. Jag är mest förundrar över hur de kommer på sådana här saker att forska om. Tänk om man blir hungrig och bara har spenatmobilen till hands.

måndag, september 20, 2004

Väderflickan

Var inne och läste på Lille Skutt's tankar och såg den där lilla figuren som jag sett på så många ställen. Jag klickade på den och lärde mig att det var en Weather Pixie. Lite smågullig tycker jag att den är och ska försöka trycka in den på min blogg någonstans.

Yeees... jag lyckades. Ibland blir jag bara så glad när jag lyckas med vissa saker. Nu har jag en liten väderflicka längst ner till höger på sidan.

lördag, september 18, 2004

Älgmöte

När natten mötte morgonen mötte jag en älg. Han kom upp på vägen så attans snabbt, fick se mig och tvärvände samtidigt som jag var i jämnhöjd med honom. Han touchade i sidan på bilen och fick på sin höjd ett blåmärke. På bilen syntes ingenting. Jag blev naturligtvis lite skärrad, de ÄR STORA älgarna.

Senare i dag ska jag på födelsedagskalas hos min bror L. Tårta blir det nog... mums mums. Och senare i kväll ska M och jag nog gå på pub och dricka lite öl.... mmmm vad gott DET ska bli.


fredag, september 17, 2004

Smurf

Fredagkväll och jag bakar en äppelpaj. Det är bara min son A och jag som är hemma så det blir lite av en pajfrossa. Paj är så gott.

När äggklockan ringer och talar om att pajen är klar säger min son och jag samtidigt: Nu är pajen klar. A säger då smurf. Oj säger jag, den leken hade jag glömt, Tyst på dig säger A, du får inte prata innan jag sagt ditt namn. Tyst sitter jag och njuter av pajen och väntar på att mitt namn ska nämnas, men det gör inte det, så då struntar jag i leken efter ett tag och börjar pladdra igen.

torsdag, september 16, 2004

gmailprogram

Surfade runt på olika bloggar i dag, och via bloggrik hittade jag Robs blog som listar några program till gmail. Tydligen finns det också ett hackprogram till gmail.

Man kan göra en bild av sin gmail också. Ska tydligen förhidra spam. Du hittar bildtillverkaren här.



Jag tycker att bilden är lite gullig faktiskt.


Nattradio

I natt pratade min jobbarkompis M-L i radion. Programmet var Nattliv och handlade om mobilprat under bilkörning. Det är ju vägverket som föreslår hårdare straff om du krockar samtidigt som du pratar i mobilen. M-L tyckte att det räckte med att vara förnuftig och bara ringa enkla samtal under färden. En finsk kille som ringde berättade att de har handsfreetvång i finland om du måste prata och köra samtidigt. Han berättade också att olyckorna ökat med ca 30% (jag vet inte om det var alla olyckor eller bara de mobiltelefonrelaterade) sedan de införde den reglen. Han berättade också om en annan lag de har i finland. Man får inte byta CD-skiva när man kör. En annan kille berättade att folk faktiskt skriver sms när de kör. Det fattar jag inte hur de klarar av. Och man behöver faktiskt inte svara på sms:n på sekunden, det går att vänta tills man kan stanna. Själv stannar jag helst om det ringer, för jag känner mig så ouppmärksam om jag kör och pratar telefon samtidigt. Men det är ju inte alltid man kan stanna på minuten. Bäst är ju att vänta med att svara, eller ringa upp när man har stannat. tycker jag i alla fall.

I radioprogrammet tidig morgon pratade de om en näsundersökning. Och de har kommit fram till att stora näsborrar ger bättre luktsinne. studien har tydligen pågått i 3 år. Ja hujeda mig, tänk dig att studera näsborrar i tre år, roligare liv kan man kanske ha.

Nu ska en trötter annika gå och lägga sig.
God natt och ha en trevlig dag.

onsdag, september 15, 2004

Ett program

Hittade ett litet program via bloggrik. Programmet heter Pluck och är någon slags nyhetsläsare. Jag försöker att lära mig lägga in bloggar o dyligt i det. Har lyckats lägga in några men IE kraschar varje gång. Men när jag öppnar den igen så är bloggarna inlagda, fast jag vet inte riktigt hur jag har fått dit dem. Återgår till Mozilla igen, och ska nog avinstallera Pluck. Orkar inte krabba med det.

tisdag, september 14, 2004

Lära sig nya saker

Såg att jag lyckats pinga utan att skriva någe. Jo, så går det när man klickar lite planlöst här och där . Men NU vet jag var och när jag ska klicka för att pinga.

Pinga är ett kul ord förresten. Varför vet jag inte, jag bara tycker det.

Privatspaning

Pip pip. Trött sträcker jag mig efter telefon och läser messet. Nytt jobb på gång. Två objekt. EnToyota (UJR593) och en Porsche (UCH939). Planerar min spaning. På väg mot stadens centrum kikar jag runt på de olika parkeringarna. Smyger bakom träd och reklamskyltar. Hukar bakom volvoar, saabar och golfar. Tittar förundrat på förbipasserande som glor på mig. Jag försöker med tecken visa att de ska gå därifrån och låta mig spana osedd. (Måste nog tillverka mig någon slags legitimation)

Ingen Porsche syns, ingen Toyota heller. Så går det upp för mig, tanken slår till som en bomb i skallen. Fan, jag tror inte bilarna är kvar i Sverige. Ska jag ta mitt uppdrag på hårdkokt allvar och bege mig utomlands? Ska nog skriva till Tv3 efterlyst och begära traktamente och resekostnader för att på allvar kunna utföra mitt uppdrag som privatspanare.

Jag utför mitt egentliga uppdrag, ett besök på postkontoret för att hämta ut mitt nya lilla körkort. Vandrar hemmåt denna soliga höstdag i september och funder på helt andra saker.

Annika
Privatspanare med rätt att tipsa efterlyst.

måndag, september 13, 2004

Skitsnack

Sitter å slöläser lite på flashbacks forum och hittar denna diskussion. Killsnack på högsta nivå... ha ha ha.

Tusan vilka otäcka hundar.

Pitbull är de otäckaste hundar jag vet. Här har en tjej blivit dödad av en pitbull. Det är inte första gången en hund går till attack, och inte den sista heller.

Ett tag ville jag ha hund, men jag har ändrat mig. Inte för den här händelsen, utan för att jag är för lat... ha ha ha. Tvi vale att gå ut och gå med hunden i alla slags väder, snöstorm, regn, kalla mörka mornar. Jag nöjer mig med att passa min brors hundar då och då. Då kan det vara trevligt att promenera med dem, och känna sig lite nyttig i bland.

Nattjobb

Jo, jag jobbade i natt, och har jobb typ två, tre nätter till. Jag kör en runda som jag inte kört sedan i påskas. Men takterna sitter i, och det gick bra, fast de hade ändrat på rundan.

Det blir till att vända på dygnet igen för ett tag. I dag sov jag bara till typ 11-12 någonting. Jobbigt för nu måste jag försöka att sova lite i kväll. Jag tycker inte om att dela upp min sömn i flera bitar.


söndag, september 12, 2004

Filmsöndag och Österförlust

Drog fram soffan framför datorn, kröp upp bland kuddar och filtar med en kaffekopp i handen, beredd på en mysig filmstund med filmen Troy. Och så var filmen inte bra. Jag tyckte den var tråkig, och är inte särskilt imponerad av skådespelarinsatserna.

I stället ser jag fram emot Bridget Jones dagbok, som kommer på tv3 i kväll. Läste boken för länge, länge sedan och tyckte om den. Ska bli kul att se filmen faktiskt.

Öster förlorade mot brommapojkarna i dag. 1-3 blev det. Inget roligt alls.

fredag, september 10, 2004

Händigt program

Detta programmet fick jag när jag köpte PC för alla sist. Testade det och det var väldigt smidigt att uppdatera min hemsidan med det. Lade till en sida med ordspråk, och det bara rasslade till så var sidan uppdaterad. Inget krabb med ftp-program längre. Attans smidigt. Nu kanske jag arbetar mer med min hemsida, om jag bara kommer på något mera att ha där. Nu har jag den bara för att jag vill ha en hemsida, inte för att jag har någe att säga med den eller så. Jo, jag vet, jag är nog lite knäpp... ha ha ha

Uppdatering platespotting: Attans svårt att hitta 013. *letar*

torsdag, september 09, 2004

Åhh... vill ha

Vilken trevlig pryl... vill ha... vill ha. Mmm...jag vet att jag är lite pryltokig, men denna telefon vill jag ha.

Skumt problem II

Mitt problem kvarstår. När jag ska surfa till radio hitfm så stängs browsern ner.

*känner mig mobbad*

Jag har installerat om Mozilla, testat Firefox. Jag har rensat historia och cockies. Men men... problemet kvarstår.


En annan sida mobbar mig också. Jag skulle leta upp en sida där man kan få reda på sitt galaktiska namn nu när jag skrev om mayakalendern, men blev mobbad och min broser dog. Jag vet redan mitt galaktiska namn, det är Red Solar Skywalker. Men jag hade velat lägga ut länken här. Orkar inte leta efter fler mayasidor nu.

*suckar djupt*

Edit: Hittade datumräknaren så nu kan du få reda på ditt galaktiska namn. Sidan hittar du här

Domedagar

Domedagen har varit här... och kommer att vara här... snart. Jorden går under... någon gång... på denna sidan kan du se när.

Det är nog tur att man faktiskt inte vet NÄR jorden kommer att gå under. Huvaligen vad hemskt det hade varit att vara helt säker på att jorden ska gå under t ex den 22 dec 2012 som mayakalendern förutspår.

onsdag, september 08, 2004

Välkommen till Styggapojkens datorbutik

Välkommen till Styggapojkens datorbutik

En datoraffär.

Farlig musik

Tung bas kan ge lungkollaps enligt en artikel i Ny Teknik.

Bäst att dra ner på basen... fast vänta lite... jag har inga heavy bashögtalare... drar upp ljudet igen.... diggar fett.

Nyheter på haiku

Hittade denna blogg. Nyheterna skrivs på haiku. Kommer inte i håg riktigt men jag tror att det ska vara 5-7-5 stavelser i en haiku. Jag har aldrig lärt mig det där med stavelser, och kan inte skriva sånt. Men jag har en favorit som jag hittade för många många år sedan.

Verandans rosor
ger spröda spår av sommaren
Jag kan fortfarande fly



tisdag, september 07, 2004

1-6 och ut.

Ja, tjeckerna vann, rättvist tycker jag. En kommentator sa: Det ska bli intressant att höra hur de ansvariga förklarar det här. Enkelt tycker jag. Tjeckerna spelade bättre, inte mycket att orda om.

Men för mig spelar det ingen roll, jag gillar de blågula grabbarna ändå. Heja Sverige.

Loesje

Jag bara älskar Loesje. Denna rörelse som på ett sådant finurligt sätt leker med texter för att säga viktiga saker.

Ett exempel:

OM
RISKPOLISSTYRELSEN
VILL HA FARLIGARE
AMMUNITION

VILL VI HA
TRE EXTRALIV VAR

Ett exempel till

LÅT DINA
DRÖMMAR
FÖLJA
DIG UT
I DAGEN

måndag, september 06, 2004

skumt problem

Jag är med i lyssnarpanelen i radiokanalen hitfm. Och i dag skulle jag surfa dit och tycka om olika låtar, för de lottar ut englandsresor till tyckarna. Men när jag försöker surfa till hitfm så stänger Mozilla ner sig. Jag testade med Internet Explorer oxå, samma sak där. Länken dödar mina browsers. Väldigt skumt fel faktiskt, för alla andra länkar fungerar. Well well... får försöka lite senare i kväll hemma hos M.

Taipei - vanebildande spel

Hittade ett kul spel på ICA-kuriren. Det heter Taipei. Svårare än man tror. Det kan bli ganska vanebildande tror jag. Skönt bakgrundsljud oxå, vatten och fåglar. Rogivande

söndag, september 05, 2004

World of Warcrat

Nu närmar det sig. Betatesterna startar någon gång nu i speptember. Jag har ju ansökt om att få bli betatestare av WoW. Hoppas bara att de tycker att en "gammal tant" kan bli betatestare.
*väntar på mail*

En sak tycker jag dock är lite tråkigt. Det finns inte många "tanter" som spelar spel. Den enda jag känner i min umgängeskrets är syrran. Fast hon hinner inte spela så mycket.
*loggar in på UO*

Baksmälld saab


Resultatet av baksmällen.

Hockey o fotboll

Lite svettigt var det ju när Sverige spelade mot Finland. Men 4-4 får vi väl vara nöjda med.

Mindre svettigt i VM-kvalet i fotbollen mot Malta. 7-0 och Ibrahimovic gör 3 mål på 14 minuter. Inte dåligt.

Uppdatering Platespotting: 010-012

lördag, september 04, 2004

Påkörd

Var hos min bror i dag och hjälpte till med målning igen, andra strykningen. Det är ju kul att måla, faktiskt.

Men när jag skulle hem var det inte lika kul. Jag kom och skulle upp på 23:an, där det är stopplikt och skulle svänga vänster. Bilen framför mig stannar och kör sedan ut. Jag kör ut och stannar vid det vita strecket. Då... då... kör han bakom mig in i min bil. Hela vänster lyktpaket är sönderslaget, bagageluckan är sned, eller så är der vänsterskärmen som fått sig en tryckare. Ujj uj vad tråkigt det är. Inga personskador, fast jag känner att det behövs inte mycket egentligen, för att det ska gå illa. Och jag är glad att han inte tryckte ut mig på vägen så jag blev påkörd av andra bilar.

Försäkringsbolaget får betala reprationen, och det blir inte billigt om det behöver riktas plåt. Fan jag är även glad för att jag var framför och inte bakom... ha ha. Men det är så tråkigt, jag har ju inte haft bilen särskilt länge.

Sjukt besök

Min stockholmsboende son S är hemma på besök. Meningen var att bandet han är med i, High Jumping Jack skulle spela i Emmaboda i dag. Men S ligger i soffan med hög feber och spyr. Jag försökte få i honom lite febernedsättande, men det kom upp direkt. Stackarn. Så han får ligga här och bli så frisk att han orkar resa hem igen till på måndag, när det är dags för skola igen.

fredag, september 03, 2004

Fotboll, 4-0

Öster vann med 4-0 över Falkenberg i superettan i gårkväll. Hurra hurra. Och jag var där och såg det. Kan det bero på mina kläder??? Första gången jag hade min röda tröja och blå jeans på mig på fotboll vann öster med 3-0 (förra året, kommer inte ihåg vilka de spelade mot). Andra gången jag hade samma kläder vann Öster med 5-0 mot Friska viljor. Och så igår, 4-0. Jag har turkläder jag :-))


torsdag, september 02, 2004

Måleri o hockey

I går var jag hos min bror och hjälpt honom måla. De har satt upp panelspont i hallen och nu skulle färg på. De har valt en ljusgrå färg. Snyggt, och passar till det gamla huset. Min bror L sa att huset var det äldsta huset i byn. Kul då att de renoverar det tidsenligt.

När sverige mötte tjeckien i går var det svettigt mot slutet. Uj uj uj, vad de ville mycket i slutet, tjeckerna. Och min bror L brydde sig inte om matchen ett enda dugg.

När jag inte vill skriva ut namnet på personer jag skriver om, så skriver jag gärna bara ut första bokstaven i namnet. Som min bror L. Man kunde ju skriva El istället, liksom uttalet på konsonanten. Då skulle min kompis H få heta Hå. Och min dotter F skulle heta Ef. fast det blir inte bra det heller, för en av mina söner heter A och det skulle ju bara bli A, eller kanske Aa. Eller man kan kanske ta de två första bokstäverna. La, He, Fr, och An. Eller initialerna kanske. LO, HK, FO, AO. Men det ser konstigt ut det också. Nä, jag fortsätter med bara första bokstaven.




onsdag, september 01, 2004

Sova på natten

Har varit "arbetslös" några dagar nu. Semestrarna är slut och det är inte lika mycket jobb till mig. Jag måste säga att det känns väldigt konstigt att gå och lägga sig på kvällen istället för att fara iväg till jobbet strax efter midnatt. Och det är lika konstigt att vara uppe på dagen. Det är så ljust hela tiden... ha ha.

Nästa vecka ska jag till arbetsförmedlingen. Förhoppningsvis kan jag gå en datakurs jag tackade nej till i våras när jag trodde det skulle bli mer arbete som tidningsbud. Det skulle inte vara helt fel faktiskt, att få lite "normala" tider. Och tanken på att ha både fredag och lördag ledig är inte hel fel den heller. Vi får se vad som händer nästa vecka

Sverige - Tyskland

Grabbarna vann med 5-2 över tyskland i gårkväll. Matchen var bra, men jag är fortfarande orolig för finnarna. Och Salo, ja han gjorde en Salo han... Hoppas att Tellkvist får stå ikväll, och att han är bättre.

Uppdatering platespotting: 009