lördag, augusti 06, 2005

Glasbruksrunda - en blåsning.

I går var M och jag på en glasbruksrunda. Vi var på Strömbergshyttan, Sea glasbruk, Kosta glasbruk, Orrefors, Boda, Målerås glasbruk och Bergdala glasbruk. Och vilken besvikelse det blev. Alla glasbruk hade samma utbud till exakt samma priser. Det fanns inget säreget för de olika glasbruken. Hur kul är det egentligen att åka från glasbruk till glasbruk och se exakt samma utbud. Jag antar att det beror på att alla glasbruk har en och samma ägare nu. Bergdala glasbruk var det enda som stack ut med lite annorlunda grejor.

Det roligaste affärerna var nog de små butikerna runt omkring glasbruken. Vi köppte inga glasgrejor. Det fanns visserligen många läckra glasgrejor, men priserna är ju som de är. Jag har ingen lust att ge 200 kr för ett vinglas även om det är snyggt.

Jag minns förr i tiden, då kunde man åka från glasbruk till glasbruk och se nya sorters glas. Varje glasbruk hade sin specialitet och det var faktiskt kul. Nu tar de till och med inträde till hyttorna så det kostar pengar att titta på glasblåsningen. Det känns lite som om den stora koncernen blåser sina kunder.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ah! Vad synd att det blev en besvikelse! Kan du inte skriva ner dina intryck och skicka till glasbruksmagnaten?
Jag hjälpte min pappa att hitta hus i våras och hittade ett precis vid Bergdala Glasbruk. Nu Bor han där. Och han var på god väg att köpa härberget, men i sista sekunden var det någon som trängde sig in och gav ett bud som han inte kunde/ville toppa. Synd, säger jag,. eftersom han hade så bra planer som skulle få hela lilla Bergdala att vakna upp - även glasbruket!